• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τις διαρροές από την ακρόαση Δεμίρη
16:39 - 20 Μάι 2026

Σύγκρουση ΠΑΣΟΚ – Μαξίμου για τις διαρροές από την ακρόαση Δεμίρη

Για «κατήφορο» και «διάλογο – προϊόν κοπτοραπτικής» κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ κύκλοι της κυβέρνησης, με φόντο τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε ο Διοικητής της ΕΥΠ, Θεμιστοκλής Δεμίρης, αλλά και με αφορμή τις διαρροές από την ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.  

Συγκεκριμένα, πηγές της κυβέρνησης αναφέρουν ότι «σήμερα το ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι υπάρχει όλο και πιο κάτω στον κατήφορό του, διαρρέοντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε δημοσιογράφους διάλογο – προϊόν κοπτοραπτικής από μία απόρρητη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων».

Προσθέτουν, δε, πως «πέραν την ποινικής διάστασης της ανωτέρω πράξης, είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι ο φερόμενος διάλογος αφορά τον εν ενεργεία Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έναν σοβαρό και έμπειρο διπλωμάτη, ο οποίος αυτή τη στιγμή χειρίζεται νευραλγικής φύσεως ζητήματα για την εθνική ασφάλεια».

Είχαμε κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ ότι έχει μετατραπεί σε «πράσινο ΣΥΡΙΖΑ». Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης μετεξελίσσεται σε «πράσινη Ζωή», αναφέρουν ακόμη τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, σημειώνοντας πως «ο κ. Ανδρουλάκης έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Διοικητή της ΕΥΠ ότι θα στραφεί νομικά εναντίον του».

ΠΑΣΟΚ: Το Μαξίμου τελεί υπό πανικό… και δικαίως

Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν άφησε αναπάντητες τις αιχμές των κυβερνητικών στελεχών, αλλά σχολίασε πως «το Μέγαρο Μαξίμου τελεί σε προφανή πανικό» και μάλιστα «δικαίως, γιατί μετά από όσα κατέθεσε ο διοικητής της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, εκτίθεται ανεπανόρθωτα η κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης, με κορωνίδα την άρνηση εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ, του ανωτάτου δικαστηρίου, εκ μέρους της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».

«Το παρακράτος των παράνομων παρακολουθήσεων που σχεδιάστηκε και λειτούργησε μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν εκφοβίζει κανέναν. Θα αποκαλυφθεί και οι υπεύθυνοι που έθεσαν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια και εξευτέλισαν τη χώρα διεθνώς θα λογοδοτήσουν», αναφέρει ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτει:

«Και επαναλαμβάνουμε: Μη διανοηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία να προχωρήσει σε μια ακόμη θεσμική εκτροπή την Παρασκευή. Το 2022 η εξεταστική επιτροπή των υποκλοπών αποφασίστηκε με 120 ψήφους και τώρα μεθοδεύουν να εγκριθεί από 151. Θα είναι άλλη μια βάρβαρη θεσμική εκτροπή.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Βουλής οφείλει να ενημερώσει την κοινή γνώμη σε ποιες κινήσεις προχώρησε, όταν μάρτυρας ομολόγησε στο δημόσιο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου πως όταν κατέθεσε ενώπιον της απόρρητης Εξεταστικής Επιτροπής των υποκλοπών το 2022, πήρε ραβασάκι με στημένες ερωτήσεις από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ερεύνησε την καταγγελία για χειραγώγηση της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς είναι ο θεματοφύλακας του κύρους της Βουλής;», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνεται πως σχετικά με τη διαρροή μέρους του διαλόγου του κ. Δεμίρη με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο πλαίσιο της ακρόασης του πρώτου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο ΠτΒ, Νικήτας Κακλαμάνης, ζήτησε να συνδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας και να διενεργήσει έρευνα από πού διέρρευσαν οι στιχομυθίες.