• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
00:54 - 14 Σεπ 2011

Αποκάλυψη: Ιδού που πήγαν τα λεφτά!

Η είδηση της χθεσινής ημέρας σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία δεν ήταν ότι ζητήθηκε από 151 οργανισμούς να υποδείξουν το ποσοστό του προσωπικού τους που πλεονάζει. Η είδηση ήταν ότι πολλοί από αυτούς τους φορείς και τα νομικά πρόσωπα υπάρχουν (!) και μάλιστα χρηματοδοτούνται ή επιχορηγούνται από το κράτος, σε καιρούς βαθιάς κρίσης.
Για όσους δεν μπήκαν, λοιπόν, στον κόπο να διαβάσουν τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών (βλ. σχετικά έγγραφα), τους ενημερώνω για ποιο λόγο μας επιβλήθηκαν φέτος τρεις έκτακτες εισφορές: για να χρηματοδοτηθεί η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Γούνας στην Καστορία, του Ελληνικού Κέντρου Αργιλλομάζης, του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοΐας, του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος, του Ελληνικού Οργανισμού Μικρών-Μεσαίων Επιχειρήσεων Χειροτεχνίας (!), της Εταιρείας Ανάπτυξης Αλιείας, της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων, της Εταιρείας Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης, Ινών, Α.Ε, της Ορθόδοξης Χριστιανικής Γωνιάς (!!!) και δεκάδων ακόμη φορέων μηδαμινής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ιδού λοιπόν το πρόβλημα της κυβέρνησης και η ρίζα του κακού στη χώρα μας. Εκατοντάδες εκατομμύρια ρίχνονται κάθε χρόνο στον κάλαθο των αχρήστων, επειδή το κράτος έχει ως μοναδικό σκοπό της ύπαρξής του την αναπαραγωγή του εαυτού του (με το αίμα των ιδιωτικών υπαλλήλων, διότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι απόλυτα προστατευμένοι, ενώ οι περισσότεροι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν).

Μήνες τώρα μας πιπιλίζει το μυαλό η κυβέρνηση ότι θα κλείσει και θα συγχωνεύσει άχρηστους δημόσιους φορείς. Όχι μόνο δεν το έχει κάνει, αλλά πληροφορούμαστε τώρα ότι χρησιμοποιεί τους φόρους μας για να επιχορηγήσει ακόμη και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, ιδιωτικά μουσεία, ιδρύματα, κλπ.

Παρακαλώ τους αναγνώστες να διαβάσουν τη σχετική εγκύκλιο και να εξάγουν τα συμπεράσματά τους για το ποιοι από τους φορείς που συνεχίζουν να λειτουργούν είναι απαραίτητο να υπάρχουν. Και από αυτούς που είναι απαραίτητο να υπάρχουν, πόσοι θα μπορούσαν να έχουν χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά από την Κοινωνία των Πολιτών ή από τον Ιδιωτικό Τομέα. Οι περισσότεροι θα καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον οι 100 από τους 151 αποδέκτες του εγγράφου του κ. Βενιζέλου θα έπρεπε να είναι αποδέκτες μίας διαφορετικής εγκυκλίου πριν από δύο χρόνια, όταν ξέσπασε η κρίση, η οποία θα τους γνωστοποιούσε ότι καταργούνται την ίδια ημέρα, διότι σε καιρούς εθνικής ανάγκης, το κράτος διατηρεί εν ζωή μόνο όσους φορείς είναι απολύτως απαραίτητοι.

Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Και με απύθμενη απελπισία θα συρθώ σε λίγες ημέρες στον γκισέ, για να πληρώσω από το υστέρημά μου την έκτακτη εισφορά και το τέλος ακίνητης περιουσίας, καταβάλλοντας έτσι το μισθό κάποιου υπαλλήλου σε κάποιο κέντρο «Αργιλλομάζης». Είμαι δε βέβαιος ότι πολλοί από τους εργαζόμενους στους φορείς που δημιουργήθηκαν μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν πελατειακές ανάγκες άθλιων πολιτικάντηδων θα κατέβηκαν και στο Σύνταγμα την περασμένη Άνοιξη. Είναι πολύ πιθανόν να Αγανάκτησαν από τις περικοπές στις δίκαιες αμοιβές τους.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.