• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Επ.Κεφαλαιαγοράς: Κατέθεσε αίτημα για αντικατάσταση της διοίκησης της Folli Follie

17:17 - 14 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Αίτημα στο Πρωτοδικείο Αθηνών για αντικατάσταση της διοίκησης της Folli Follie υπέβαλε την Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το αίτημα της Ε.Κ. αναμένεται να συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα. Η Ε.Κ. την περασμένη Κυριακή είχε γνωστοποιήσει με ανακοίνωσή της ότι θα προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της εταιρείας. Η σημερινή κατάθεση του αιτήματος είναι το πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Οι εξελίξεις έχουν προθεσμία τις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα της προγραμματισμένης στα γραφεία της εταιρείας Γενικής Συνέλευσης. Θέμα η αναλυτική ενημέρωση των μετόχων για την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρεία από το 2017 έως σήμερα αλλά και τις ενέργειες που έχουν γίνει την εξυγίανση της.

Επιβεβαιώθηκε η πρόσκληση στους ομολογιούχους

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Folli Follie στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας γνωστοποίησε την Έναρξη της Διαδικασίας Πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης προς τους κατόχους ομολόγων Swissbond (Μνημόνιο Πρόσκλησης Συγκατάθεσης) ποσού 150.000.000 CHF 3.25 per cent ("Swissbonds"), τίτλων λήξεως 2021 εκδοθέντων από την Εταιρεία FF Group Finance Luxembourg II SA (“Swissbonds”) και της Διαδικασίας Πρόσκλησης προς παροχή συγκατάθεσης προς τους κατόχους ομολόγων Eurobond (Μνημόνιο Πρόσκλησης Συγκατάθεσης) ποσoύ € 249.500.000 1,75 per cent, Εγγυημένων Ανταλλάξιμων Τίτλων που λήγουν το 2019 (Guaranteed Exchangeable Notes due 2019) εκδόσεως της Εταιρείας FF Group Finance Luxembourg Luxembourg SA ("Eurobonds").

Η παρούσα πρόσκληση προς παροχή συγκατάθεσης (Consent Solicitation) που εσωκλείεται ανωτέρω συνιστά την αφετηρία της Οικονομικής Αναδιάρθρωσης του Ομίλου (η "Αναδιάρθρωση").

Όπως επισημάνθηκε σε προηγούμενες ανακοινώσεις, η Εταιρεία έχει πραγματοποιήσει μακρές συζητήσεις με συμβούλους μιας ad hoc ομάδας ανέγγυων πιστωτών καθώς και των κατόχων τίτλων Schuldschein. Η Εταιρεία, σε συνεργασία με τους συμβούλους της Weil Gotshal & Manges (London) LLP, Sofos & Partners (Athens), Whitetip Investments AEPEY, ανέπτυξε μια εναλλακτική πρόταση αναδιάρθρωσης και το αντίστοιχο φύλλο αναδιάρθρωσης (το "Φύλλο Αναδιάρθρωσης") και κατέληξε σε συμφωνία κατ 'αρχήν για την οικονομική αναδιάρθρωση του Ομίλου, έτσι ώστε, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθούν τα απαιτούμενα επίπεδα έγκρισης με την ολοκλήρωση εκάστης Συνεδρίασης Ομολογιούχων, η Εταιρεία θα έχει τις απαραίτητες συγκαταθέσεις για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των βασικών εγγράφων και να επικυρωθεί το Σχέδιο Εξυγίανσης από τους πιστωτές πριν από την κατάθεση στο αρμόδιο Δικαστήριο των Αθηνών.

Το Ενημερωτικό Δελτίο Αναδιάρθρωσης που εσωκλείεται λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων φορέων και στοχεύει στην επίτευξη της απαιτούμενης επιχειρησιακής ανάκαμψης και μιας βιώσιμης κεφαλαιακής διάρθρωσης για να διασφαλίσει τη συνεχιζόμενη βιωσιμότητα της Εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Folli Follie: Σφίγγει ο κλοιός από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Τελευταία τροποποίηση στις 18:00 - 14 Φεβ 2020
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman