ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ένα παραφρασμένο πρωτοσέλιδο και το... ατόπημα Μητσοτάκη για τον Ανδρέα

Ένα παραφρασμένο πρωτοσέλιδο και το... ατόπημα Μητσοτάκη για τον Ανδρέα Κύριο

20:15 - 27 Ιαν 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ένα παράλληλο μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ άνοιξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή (27/1) στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε εναντίον της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου, γεγονός που προκάλεσε έντονη αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός σχολιάζοντας αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε ένα παλιό πρωτοσέλιδο με τίτλο "Ένοχος ή βλαξ;", ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στο σκάνδαλο Κοσκωτά.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε συγκεκριμένα: «Αν δεν με απατά η μνήμη μου, αυτή τη φράση την είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά ο μακαρίτης εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» Κίτσος Τεγόπολος, αναφερόμενος, τότε, στον Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντας μια αναφορά στο σκάνδαλο Κοσκωτά που αφορούσε τον Παπανδρέου, τον Κουτσόγιωργα και τον Μαντζουράνη, ο οποίος σήμερα είναι δικηγόρος του κ. Παππά. Από τα πάμπερ πήγαμε στις σακούλες. Προσέξτε όταν κάνετε τέτοιες ιστορικές αναφορές χωρίς να γνωρίζετε την προέλευσή τους», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο υπαινιγμός για τα πάμπερ ανάγκασε το ΠΑΣΟΚ να παρέμβει. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος, τόνισε:

"Ο κ. Πρωθυπουργός συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση. Ζουν με τον εφιάλτη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Με μια ανιστόρητη αναφορά, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε σήμερα μια ακόμη επικίνδυνη ακροβασία να καλύψει τις δικές του ενοχές.

Ο λαός όμως έχει μνήμη.

Θυμάται αυτό που αποκλήθηκε «βρώμικο ‘89».

Θυμάται την επιχείρηση σπίλωσης και συκοφάντησης του Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Θυμάται και την πανηγυρική του αθώωση.

Η ιστορία, κύριε Μητσοτάκη, δεν ξαναγράφεται και δεν παραγράφεται".

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε και από τη μεριά του κ. Μαντζουράνη, που επίσης υπενθυμίζει την αθωωτική απόφαση:

«Είναι τιμή μου να αναφέρει ο κύριος Μητσοτάκης το όνομά μου, δίπλα σ’ αυτό του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

»Είναι ατιμία όμως και προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα, να τον συκοφαντεί ακόμα και νεκρό, όταν ξέρει ότι αθωώθηκε πανηγυρικά από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση Κοσκωτά. Για να οδηγήσει σε συνέχεια την αμετανόητη Δεξιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σε εκλογική ήττα και πολιτική καταισχύνη.

»Είναι ατιμία επίσης να συκοφαντεί εμένα, στέλεχος σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ και της προοδευτικής παράταξης, όταν ξέρει ότι η ελληνική Δικαιοσύνη με κήρυξε αθώο με ομόφωνη απόφαση για την ίδια υπόθεση. Και αποφάνθηκε ότι η δίωξή μου, η δολοφονία χαρακτήρα και η πρωτοφανής ταλαιπωρία μου, με ευθύνη του τότε παρακράτους Μητσοτάκη, ήταν παράνομη.

»Δεν αξίζουν άλλου σχολίου όσα είπε σήμερα στη Βουλή. Παραμένει φαύλος σαν Μητσοτάκης. Βαρύνεται με εγκλήματα κατά του κράτους δικαίου και η προσφυγή του στον Εφιάλτη του παρελθόντος και τη λάσπη, μόνο αμηχανία και φόβο αποκαλύπτει.

»Η λάσπη όμως, όσο κι αν του ταιριάζει, δεν πρόκειται να τον σώσει».

Για την ιστορία, πάντως, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Κυριάκος Μητοτάκης είχαν λάθος σχετικά με το επίμαχο πρωτοσέλιδο. Ο ακριβής τίτλος της Ελευθεροτυπίας ήταν «Συνένοχος ή βλαξ» και αφορούσε στον Δημήτρη Τσοβόλα και όχι τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.