ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο- Επικρατούν στο «νήμα» οι πωλητές

12:44 - 07 Δεκ 2023 | Σχόλια Αγοράς
Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο- Επικρατούν στο «νήμα» οι πωλητές
Με ήπιες απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Πέμπτης (7/12) στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την εσωτερική πολιτική επικαιρότητα να απασχολεί σφόδρα τους επενδυτές, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο Ερντογάν επισκέπτεται την ελληνική πρωτεύουσα επ’ ευκαιρία του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας. Είναι προγραμματισμένο να υπογραφούν πολλές διμερείς συμφωνίες. Έμφαση δίνεται στις συμφωνίες που αφορούν το μεταναστευτικό, την εκπαίδευση, την κλιματική αλλαγή, τις φυσικές καταστροφές, το εμπόριο, τον τουρισμό, τις μεταφορές και την ενέργεια.

Η προσοχή των επενδυτών είναι επίσης στραμμένη στο placement της HELLENiQ ENERGY, με το βιβλίο να αναμένεται ότι θα ανοίξει -εκτός απροόπτου- μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης του Χ.Α. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να διατεθεί ποσοστό που θα ανέλθει σε ποσοστό άνω του 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Παράλληλα, μετά το κλείσιμο της αγοράς, αναμένονται τα αποτελέσματα 9μήνου του ΑΔΜΗΕ.

Ανθεκτικό αποδεικνύεται για το Χρηματιστήριο το σημείο στήριξης των 1.270 μονάδων, με τη διατήρηση του Γενικού Δείκτη πάνω από το συγκεκριμένο όριο να αποτελεί βραχυπρόθεσμο στόχο για την αγορά. Ειδικότερα, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο ΓΔ υποχωρεί κατά 0,09% και διαπραγματεύεται στις 1.272,33 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE 25) σημειώνει πτώση 0,34% στις 3.066,42 μονάδες, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (Mid Cap) χάνει 0,03% στις 2.192,37 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κινείται χαμηλότερα κατά 1,10% στις 1.039,54 μονάδες. Απώλειες άνω του 1% καταγράφουν οι εξής μετοχές του FTSE 25: Sarantis, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Cenergy Holdings.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση στο ταμπλό

Τελευταία τροποποίηση στις 13:09 - 07 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.