ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στενό trading στο Χρηματιστήριο, με τις τράπεζες στο επίκεντρο

13:09 - 26 Μαρ 2024 | Σχόλια Αγοράς
Στενό trading στο Χρηματιστήριο, με τις τράπεζες στο επίκεντρο
Ελεγχόμενες απώλειες, σε στενό εύρος διακύμανσης περίπου 5 μονάδων, καταγράφει την Τρίτη (26/3) το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επανήλθε μετά την ανάπαυλα της αργίας της 25ης Μαρτίου. Στην τρέχουσα εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν μόνο τρεις συνεδριάσεις (μαζί με τη σημερινή), καθώς το Χ.Α. θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή (29/3) λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Η Λεωφόρος Αθηνών οδεύει προς την ολοκλήρωση ενός ανέλπιστα ικανοποιητικού Μαρτίου, που αποτελεί παραδοσιακά μήνα ισχυρών ρευστοποιήσεων. Ωστόσο, όπως αποτυπώνεται στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης «παλεύει» για το θετικό πρόσημο σε επίπεδο μήνα, με τους επενδυτές να αρνούνται την απομάκρυνση από τα υψηλά 13 ετών (1.434 μονάδες). Εντυπωσιακή είναι η επίδοση σε «βάθος» τριμήνου, με τον ΓΔ να καταγράφει διψήφιο «άλμα» σε σύγκριση με το κλείσιμο του 2023.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων, με τις τράπεζες να συνεχίζουν να «τραβούν» το ενδιαφέρον. H Euroxx σε νέα έκθεσή της στηρίζει τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και ανεβάζει την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική. Η χρηματιστηριακή έχει αναβαθμίσει τις προβλέψεις της μετά τις δημοσιεύσεις των αποτελεσμάτων 2023 και των business plans έως το 2026. Έχει αυξήσει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή κατά 5-7%, όντας πιο κοντά στο guidance των διοικήσεων. Η Euroxx εκτιμά ότι οι μερισματικές αποδόσεις των τραπεζών θα ξεπεράσουν τα μέσα ευρωπαϊκά επίπεδα από το 2025 και μετά. Παράλληλα, η Bank of America ξεκινά εκ νέου την κάλυψη των ελληνικών τραπεζών με δύο συστάσεις αγοράς και δύο συστάσεις υποαπόδοσης για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Σε ό,τι αφορά τις σημερινές συναλλαγές στο Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 1.424,41 μονάδες, ο FTSE 25 (υψηλή κεφαλαιοποίηση) κινείται πτωτικά κατά 0,25% στις 3.425,51 μονάδες, ο Mid Cap (μεσαία κεφαλαιοποίηση) κινείται χαμηλότερα κατά 0,50% στις 2.394,45 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,46% στις 1.212,02 μονάδες. Ξεχωρίζουν λόγω των κερδών τους οι μετοχές της Σαράντης, της Ελλάκτωρ, της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και της Autohellas.

Δείτε εδώ τους τίτλους με τις ισχυρότερες μεταβολές στο ταμπλό

Τελευταία τροποποίηση στις 13:40 - 26 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.