ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραγγελίες νεότευκτων: «Βίοι αντίθετοι» για bulkers και tankers

09:11 - 21 Μαϊ 2020 | Ναυτιλία
Παραγγελίες νεότευκτων: «Βίοι αντίθετοι» για bulkers και tankers
Περιορισμένες είναι οι παραγγελίες νεότευκτων πλοίων τους τελευταίους μήνες, καθώς η πανδημία περιορίζει τους πλοιοκτήτες.

Όπως αναφέρει η Allied Shipbroking, η δύσκολη κατάσταση στην αγορά του ξηρού φορτίου τη δεδομένη χρονική στιγμή, μειώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον για νέα projects. Οι περισσότερες από τις νέες παραγγελίες που έρχονται στο φως, αφορούν παλαιότερες συναλλαγές, που μόλις εμφανίστηκαν. Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η δραστηριότητα της αγοράς αναμένεται να παραμείνει αδύναμη βραχυπρόθεσμα, ενώ ένα πιθανό νέο ενδιαφέρον θα εστιαστεί κυρίως στα Panamax και τα Supramax.

Από την άλλη πλευρά, κινητικότητα παρατηρείται στην αγορά των tankers. Σύμφωνα με την Allied Shipbroking, οι προοπτικές της αγοράς είναι bullish, κάτι που φαίνεται και από το έντονο ενδιαφέρον από δυνητικούς αγοραστές για νέες παραγγελίες, εν μέσω μίας δύσκολης συγκυρίας για την παγκόσμια οικονομία. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν πιο ευέλικτοι τύποι πλοίων, όπως είναι τα Aframaxes και τα product tankers. Οι τιμές θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο το επερχόμενο διάστημα, καθώς θα καθορίσουν κατά πόσο αυτό το ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε πραγματικές συναλλαγές.

shipping

Τελευταία τροποποίηση στις 09:36 - 21 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.