ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινοπραξία παρήγγειλε το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού LNG για την Ιαπωνία

08:57 - 30 Μαρ 2022 | Ναυτιλία
Κοινοπραξία παρήγγειλε το πρώτο πλοίο ανεφοδιασμού LNG για την Ιαπωνία
Η KEYS Bunkering West Japan και το ναυπηγείο της Ιαπωνίας Mitsubishi Shipbuilding, μέρος της Mitsubishi Heavy Industries (MHI), έχουν συνάψει σύμβαση για την κατασκευή ενός πλοίου ανεφοδιασμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) χωρητικότητας 3.500 κυβικών μέτρων, το πρώτο που θα λειτουργήσει στη δυτική Ιαπωνία.

Το πλοίο θα ναυπηγηθεί στη μονάδα Enoura στο Shimonoseki Shipyard & Machinery Works της MHI στον νομό Yamaguchi, με προγραμματισμένη ολοκλήρωση και παράδοση για τον Μάρτιο του 2024.

Το σχεδιαζόμενο πλοίο ανεφοδιασμού LNG θα έχει ηλεκτρική κύρια μηχανή και θα είναι εξοπλισμένο με κινητήρα διπλού καυσίμου, ικανό να χρησιμοποιεί και LNG και μαζούτ ως καύσιμο.

Η KEYS, ακρωνύμιο των Kyushu, Enex, Yusen και Saibu, είναι μια κοινοπραξία που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους για την προμήθεια καυσίμου LNG για πλοία στις περιοχές Kyushu και Setouchi, με επενδύσεις από την Kyushu Electric Power Company στο 40%, Nippon Yusen Kaisha (NYK) στο 40%, Itochu Enex στο 15% και Saibu Gas στο 5%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.