ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους για την Παγκόσμια Ναυτιλία διεθνείς αναλυτές

11:20 - 13 Οκτ 2022 | Ναυτιλία
Αναθεωρούν τις εκτιμήσεις τους για την Παγκόσμια Ναυτιλία διεθνείς αναλυτές
Μπορεί η αθροιστική κερδοφορία της ναυτιλίας να έχει κορυφωθεί, ωστόσο, μια σειρά από παράγοντες έχουν οδηγήσει τους διεθνείς αναλυτές να αλλάξουν τις εκτιμήσεις για την πορεία της από σταθερή σε αρνητική.

Συγκεκριμένα οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s σε πρόσφατη έκθεσή του με τίτλο «Shipping – Global: Outlook turns negative as earnings peak, macroeconomic environment worsen», κάνει την εκτίμηση ότι τα αθροιστικά κέρδη θα καταγράψουν σημαντική πτώση μέσα στο 2023.

Στο επίκεντρο των συγκεκριμένων εκτιμήσεων βρίσκονται η αγορά containerships, όπου η ναυλαγορά βρίσκεται σε ρότα διόρθωσης, αλλά και η αγορά των bulk carriers.

Την ίδια ώρα, η νωχελικότητα στην ανάπτυξη πολλών ευρωπαϊκών οικονομίων σε συνάρτηση με την ενεργειακή κρίση, που όλο και επιδεινώνεται, προκαλούν αβεβαιότητα αναφορικά με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της παγκόσμιας βιομηχανίας.

Έτσι με βάση αυτές τις προβλέψεις η Moody’s άλλαξε την εκτίμησή της για την πορεία της παγκόσμιας ναυτιλίας από «σταθερή» σε «αρνητική».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 13 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.