ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Shell: Πολυετής συμφωνία για τροφοδοσία LNG στην Hapag-Lloyd

15:53 - 02 Μαρ 2023 | Ναυτιλία
Shell: Πολυετής συμφωνία για τροφοδοσία LNG στην Hapag-Lloyd
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής ναυτιλιακής Hapag-Lloyd, η εταιρεία συμφώνησε με τη Shell να της παρέχει LNG για τα πλοία της. Η πολυετής συμφωνία, προβλέπει ότι η Shell θα τροφοδοτεί με υγροποιημένο φυσικό αέριο δώδεκα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, που χρησιμοποιούν ως κάυσιμο το LNG, στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Είναι άλλη μία από τις πολλές προσπάθειες που γίνονται στο ναυτιλιακό κλάδο, προκειμένου να περιοριστεί σταδιακά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πλοίων, με αρκετές εταιρείες να εγκαταλείπουν το παραδοσιακό πετρέλαιο ως καύσιμο και να στρέφονται προς το LNG και τη μεθανόλη.

Άλλωστε, όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η μεθανόλη και το LNG έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το πετρέλαιο, ειδικότερα σε ότι αφορά την κατασκευή νεότευκτων πλοίων, και ειδικότερα στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Τα συγκεκριμένα πλοία θα δραστηριοποιούνται σε διαδρομές μεταξύ της Άπω Ανατολής και της Ευρώπης και επομένως θα προσεγγίζουν σημαντικά λιμάνια, όπως του Ρότερνταμ, του Αμβούργου, της Σιγκαπούρης και της Σαγκάης.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας των δύο εταιρειών. Ούτως ή άλλως, Hapag-Lloyd και Shell συνεργάζονται με στόχο την επιτάχυνση της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας μέσω της υιοθέτησης εναλλακτικών καυσίμων.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:54 - 02 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.