ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Οι πρώτες κινήσεις Προκοπίου- Τι προσδοκούν οι εργαζόμενοι Κύριο

09:37 - 06 Μαρ 2023 | Ναυτιλία
Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Οι πρώτες κινήσεις Προκοπίου- Τι προσδοκούν οι εργαζόμενοι
Σε νέα εποχή πέρασαν από τις αρχές Μαρτίου τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αφού όπως έγινε γνωστό υπογράφηκε η συμφωνία μεταβίβασής τους στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου, επικεφαλής της Milina Enterprises.

Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση-πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων «η Τρίαινα», «την Τετάρτη 1η  Μαρτίου 2023 υπογράφτηκε μεταξύ του ειδικού διαχειριστή και του κ. Προκοπίου η σύμβαση μεταβίβασης, οπότε το Ναυπηγείο ανήκει πλέον στον κ. Προκοπίου».

Για τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία, αφού τους εξόφλησαν τα δεδουλευμένα τους που ανέρχονται στα 100 εκατ. ευρώ το στοίχημα είναι να επαναπροσληφθούν και οι 750 εργαζόμενοι, καθώς μέχρι στιγμής το μόνο προσωπικό που είχε απομείνει στα ναυπηγεία, ήταν προσωπικό ασφαλείας.

Την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία, σύμφωνα με την οποία διευθετούνται ζητήματα συντήρησης υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακόμα, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται και στη σχετική πρόσκληση του ΠΝ προς τους εργαζόμενους, αλλά και ψηφίστηκαν στη Βουλή, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων θα μπορούν να υπογράψουν ατομικές μηνιαίες ή δίμηνες συμβάσεις εργασίας για το έργο της συντήρησης των υποβρυχίων «Παπανικολής», «Ματρώζος», «Κατσώνης» και «Ωκεανός».

Ο Γιώργος Προκοπίου χαράζει λοιπόν μια νέα περίοδο στα ναυπηγεία, ξεκινώντας με ένα πρώτο συμβόλαιο του ΠΝ, που ανέρχεται περίπου στα 30 εκατ. ευρώ για τους έξι πρώτους μήνες.

Όπως έχει αναφερθεί σε ανακοινώσεις του σωματείου εργαζομένων, σκοπός είναι να έχουν επαναπροσληφθεί όλοι οι εργαζόμενοι, μέχρι τις 30 Ιουνίου που θα τελειώσει το πρόγραμμα του ΠΝ.

Πέρα από το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού όμως, ο κ. Προκοπίου φαίνεται πως επιθυμεί να διαμορφώσει ναυπηγεία πολλαπλών χρήσεων.

Εκτός δηλαδή από ναυπηγήσεις που θα κάνουν σε εξειδικευμένα πλοία, στο χώρο των ναυπηγείων υπάρχει η σκέψη να αναπτυχθεί ενεργειακή μονάδα όπου θα παράγεται ηλεκτρικό ρεύμα από φυσικό αέριο δεδομένου ότι τα ναυπηγεία βρίσκονται κοντά στη θάλασσα αλλά και στη Ρεβυθούσα.

Αναμένεται ασφαλώς με ενδιαφέρον ποιες θα είναι οι συμφωνίες που θα ακολουθήσουν, αλλά και το αν θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης κυρίως από τους Έλληνες εφοπλιστές για τη συντήρηση των πλοίων τους, κάτι που θα δώσει μεγάλη «ανάσα» και στους εργαζόμενους που επιθυμούν μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.