ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cosco: Ενίσχυση στην αγορά θαλάσσιας μεταφοράς αυτοκινήτων με τρία νεότευκτα

12:14 - 13 Μαρ 2023 | Ναυτιλία
Cosco: Ενίσχυση στην αγορά θαλάσσιας μεταφοράς αυτοκινήτων με τρία νεότευκτα
Η κοινοπραξία της Cosco, Guangzhou Cosco Car Carrier Shipping, υπέγραψε νέα σύμβαση με τo ναυπηγείο GSI για την κατασκευή τριών νέων πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων.

Το παράρτημα του ναυπηγείου, που εδρεύει στην επαρχία Γκουανγκζού έχει ήδη παραγγελίες πλοίων LNG διπλού καυσίμου χωρητικότητας 7.000 ceu για παράδοση το 2026, και με αυτές της Cosco, το βιβλίο παραγγελιών του ναυπηγείου για πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων ανεβαίνει σε 22.

Η Guangzhou Cosco Car Carrier Shipping, ιδρύθηκε πέρσι ως κοινοπραξία από την Cosco Shipping Specialized Carriers, την Shanghai International Port Group Logistics και την SAIC Anji Logistics και ειδικεύεται στα πλοία μεταφοράς αυτοκινήτων.

Η κοινοπραξία αυτή ενισχύει τον στόλο της για το διεθνές εμπόριο και η τελευταία συμφωνία οδηγεί το βιβλίο παραγγελιών της σε 24 νέες κατασκευές πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων χωρητικότητας μεταξύ 7.000 και 8.600 ceu.

Έχοντας βιώσει μια πενταετή «ξηρασία» στις παραγγελίες νεότευκτων, η αγορά φορτηγών πλοίων και πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων ανθίζει ξανά, με την πλειοψηφία των ναυτιλιακών να έχει συνάψει συμβάσεις με κινεζικά ναυπηγεία.

Τα δεδομένα από την Clarkson δείχνουν ότι αυτή η εξειδικευμένη περιοχή έχει καλύτερη απόδοση από την υπόλοιπη ναυτιλιακή αγορά, με 38 νέας κατασκευής PCTC να έχουν μπει στο βιβλίο παραγγελιών το 2021 και 90 ακόμη το 2022.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.