ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τυπική η σύσκεψη αρχηγών-Ο Ιωάννης Σαρμάς αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός

11:48 - 24 Μαϊ 2023 | Πολιτική
Τυπική η σύσκεψη αρχηγών-Ο Ιωάννης Σαρμάς αναλαμβάνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:30 η τυπική σύσκεψη υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που πέτυχαν την είσοδό τους στη Βουλή στις εκλογές της Κυριακής αφού απέβη άκαρπη η διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Όπως αναμενόταν, υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα αναλάβει ο Ιωάννης Σαρμάς, ο οποίος θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο το μεσημέρι.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που κράτησε μισή ώρα, από το Προεδρικό Μέγαρο έφυγαν μαζί οι κ.κ. Μητσοτάκης, Βελόπουλος και Τσίπρας ενώ πίσω τους ακολουθούσαν Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης. Κανείς από τους πέντε δεν έκανε δηλώσεις.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα επιλέξει τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα ορκιστεί το αργότερο την Παρασκευή (26/5).

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη των αρχηγών έγιναν κάποιες προτάσεις για τα μέλη της κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές, κυρίως για κρισιμα υπουργεία, όπως το Εξωτερικών και το Άμυνας.

Ορκωμοσία και διάλυση Βουλής

Την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται να ακολουθήσει η ορκωμοσία της νέας Βουλής που προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου.

Η Βουλή αναμένεται να εκλέξει το Προεδρείο τη Δευτέρα 29 Μαΐου και την ίδια μέρα να ακολουθήσει η διάλυσή της, γεγονός που θα σημάνει και την έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου, με τα κόμματα να πηγαίνουν ξανά στον Άρειο Πάγο για συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 11:54 - 24 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.