• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
ΕΛΠΕ: Σύσταση buy από UBS
12:49 - 12 Μάι 2016

ΕΛΠΕ: Σύσταση buy από UBS

Χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, στα 6 από 6,5 ευρώ δίνει η UBS σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση buy μετά και τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε η εισηγμένη. 

Όπως αναφέρει ο οίκος, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσαν καθαρά EBITDA 3% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών ενώ και τα καθαρά κέρδηυπερέβησαν τις προβλέψεις.

Η μείωση στην τιμή-στόχο σχετίζεται με την μείωση στην καθαρή τρέχουσα αξία της μετοχής, λόγω και του υψηλότερου χρέους.

Ο οίκος επισημαίνει ότι τα ΕΛΠΕ διαπραγματεύονται με discount σχεδόν 30% έναντι των ομοειδών εταιριών, κυρίως λόγω των ρίσκων που συνδέονται με τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους δανειστές αναμένεται να περιορίσει αυτή την έκπτωση, ενθαρρύνοντας τους επενδυτές.