• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
08:43 - 27 Ιαν 2011

Τραπεζίτες, κρατήστε τα λεφτά

Γιατί βιάζονται μερικές τράπεζες να επιστρέψουν τα χρήματα της ενίσχυσης των κεφαλαίων τους; Τα χρήματα αυτά ενισχύουν τους δείκτες κεφαλαιακής τους επάρκειας και τους παρέχουν μια καλή ομπρέλλα προστασίας, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά απο εδώ και πέρα.

Βεβαίως υπάρχουν πολλές ενδείξεις οτι η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την κρίση και οτι δεν θα αφήσει την Ελλάδα ούτε καμία άλλη χώρα να πτωχεύσει. Όμως τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο και η αβεβαιότητα επικρατεί καθώς για να ληφθούν οι αποφάσεις σε ευρωπαικό επίπεδο θα πρέπει αφενός να συμφωνήσουν όλοι οι ηγέτες και αφετέρου να εγκρίνουν τις αποφάσεις αυτές τα εθνικά κοινοβούλια. Ποιός μπορεί να είναι σίγουρος σήμερα οτι αυτά θα συμβούν;

Καλό θα είναι λοιπόν η Τράπεζα της Ελλάδος – η οποία είναι αρμόδια να κρίνει αν οι τράπεζες είναι σε θέση να επιστρέψουν τα χρήματα της ενίσχυσης ή όχι – να καθυστερήσει τις εγκρίσεις για κάποιους μήνες έως ότου παγιωθεί ενα καλύτερο κλίμα διεθνώς. Και καλό θα είναι οι τράπεζες να μην βιάζονται γιατί δεν τα έχουμε δεί όλα ακόμη. Το «έργο» έχει πολλές συνέχειες.Είναι σήριαλ.