• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:39 - 22 Φεβ 2012

Η Peugeot σπάει τη μονοτονία στις ευρωαγορές

Κέρδη στις ασιατικές αγορές.
Μεικτές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι ανησυχίες πως το δεύτερο πακέτο διάσωσης δεν αρκεί για να σώσει την Ελλάδα αποθαρρύνουν τους επενδυτές από το ρίσκο. Εξαίρεση αποτελεί η Peugeot στη Γαλλία που σημειώνει κέρδη 7% μετά την ανακοίνωση της ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για συγχώνευση με την General Motors. Επίσης, κέρδη σημειώνουν τράπεζες και πετρελαϊκές εν αναμονή της ανακοίνωσης ευρωπαϊκών μακροοικονομικών στοιχείων.

O FTSE σημειώνει απώλειες 0,11% στις 5.922 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι παραμένει αμετάβλητος στις 3.465 μονάδες, ενώ ο DAX χάνει 0,3% στις 6.887 μονάδες.

Κέρδη σημείωσαν νωρίτερα οι κυριότερες ασιατικές αγορές, με μπροστάρηδες Ιαπωνία, λόγω της αδυναμίας του γιεν, και Κίνα, στην προσδοκία χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, οι επενδυτές βρίσκοντια στο σημείο να θεωρούν ότι οι εξελίξεις στην Ευρώπη, έχουν ολοένα και μικρότερη σημασία για την Ασία.

Ο Nikkei στο Τόκυο ανέκαμψε από τις αρχικές του απώλειες κλείνοντας με κέρδη σχεδόν 1%, η Σαγκάη κέρδισε 0,93%, ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,3%, ο Kospi στη Σεούλ κέρδισε 0,2% και ο αυστραλιανός S&P σημείωσαν μικρά κέρδη στο +0,04%.