• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:56 - 19 Ιαν 2007

Τα εταιρικά αποτελέσματα πιέζουν τις διεθνείς αγορές

Αρνητικό είναι προσυνεδριακά το κλίμα στην αμερικανική χρηματαγορά, εν αναμονή της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων από μεγάλες εταιρείες, όπως η General Electric, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών και η Citigroup, η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών παγκοσμίως, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

Τα εταιρικά κέρδη βρίσκονται σήμερα στο προσκήνιο, σύμφωνα με τον Juergen Lukasser, της Constantia Privatbank στη Βιέννη. Ειδικότερα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα αποτελέσματα της GE, καθώς τα αποτελέσματα της εν λόγω εταιρείας είναι ενδεικτικά των τάσεων της οικονομίας της χώρας, δεδομένου ότι η GE επεκτείνεται σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους και γεωγραφικές περιοχές.

Οι μετοχές των GE και Citigroup υποχωρούν στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές. Η International Business Machines, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια υπηρεσιών ηλεκτρονικών υπολογιστών παγκοσμίως δέχεται επίσης πιέσεις, καθώς τα τριμηνιαία της κέρδη εντείνουν τις ανησυχίες για επιβράδυνση των κερδών στον τεχνολογικό κλάδο.

Οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές υποχωρούν για τέταρτη μέρα, επηρεασμένες αρνητικά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα της ΙΒΜ, που συμπαρασύρουν καθοδικά όλες τις μετοχές του κλάδου.

Αυτή την ώρα στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE100 υποχωρεί 0,19%, στις 6.198,20 μοναδες, στη Φραγκφούρτη ο DAX βρίσκεται στις 6.670,00 μονάδες, εξασθενημένος κατά 0,29% κα ιστο Παρίσι ο CAC 40 διαμορφώνεται στις 5.548,00 μονάδες, υποχωρώντας 0,13%.