• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή Γέλεν
10:35 - 26 Αυγ 2016

Ήπιες κινήσεις στις ευρωαγορές εν αναμονή Γέλεν

Περιορισμένες μεταβολές στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παραμένουν στο περιθώριο εν μέσω της συνεχιζόμενης συζήτησης στελεχών της Fed ως προς τον χρόνο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων, και εν όψει της σημερινής ομιλίας της προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Ο δείκτης Stoxx 600 κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 341 μονάδες, κατά 0,1% υποχωρεί ο δείκτης FTSE 100του Λονδίνου στις 6.811 μονάδες, κατά 0,2% ο δείκτης CAC του Παρισιού στις 4.396 μονάδες ενώ υψηλότερα κατά 0,2% κινείται ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης στις 10.513 μονάδες.

Οι επενδυτές ευελπιστούν πως η Janet Yellen θα δείξει σήμερα τις προθέσεις της ως προς την επόμενη αύξηση, ενώ χθες στελέχη της Fed σε συνεντεύξεις τους δήλωναν πως η Yellen τάσσεται υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων και πως το ΔΣ εξετάζει ακόμα την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Εν τω μεταξύ, καθώς η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων έχει ουσιαστικά τελειώσει, η αγορά στρέφει και πάλι την προσοχή της στην οικονομική κατάσταση της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην Πορτογαλία.