Η ΕΚΤ δεν θα αναθεωρήσει σημαντικά τις προβλέψεις της για την οικονομία και ''επομένως δεν το βλέπω πιθανό να αλλάξουν τα επιτόκια,'' ανέφερε ο Nowotny. ''Αν η οικονομία αναπτυχθεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, δεν υπάρχει τέτοια προοπτική για φέτος, και θα πρέπει να το κοιτάξουμε ξανά για του χρόνου,'' συμπλήρωσε.
Στις 4 Ιουνίου, η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητο στο 1% το βασικό της επιτόκιο, ενώ προβλέπει συρρίκνωση κατά 4,6% της οικονομίας της ευρωζώνης, πριν γυρίσει σε ανάπτυξη τα μέσα του 2010.
Αμετάβλητα θα διατηρήσει πιθανότατα τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Ewald Nowotny, μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ και κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.



