• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:33 - 24 Νοε 2009

Πιέζει η Fed για την αποπληρωμή των TARP

Τα σχέδια εννέα αμερικανικών τραπεζών - που πήραν μέρος στα stress tests - για την αποπλήρωση των κρατικών κεφαλαίων TARP ζήτησε η Federal Reserve, σύμφωνα με πηγές, που επικαλείται το Bloomberg. Η κεντρική τράπεζα έχει ζητήσει από την Bank of America Corp. και οχτώ ακόμα τράπεζες να παραδώσουν πλάνο και χρονοδιάγραμμα.

Οι τράπεζες ενδέχεται να έχουν την επιλογή να αποπληρώσουν τα κεφάλαια TARP σύντομα, αν ήδη έχουν προχωρήσει σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και συνεχίσουν να ξεπερνούν τα 'μαξιλάρια' (buffers) κεφαλαίων, όπως αυτά ορίστηκαν στα stress tests.

Οι εν λόγω τράπεζες έχουν συνολικά λάβει περίπου 142 δισ. δολάρια σε κρατικά κεφάλαια, από τα 700 δισ. δολάρια κρατικής βοήθειας που ενέκρινε το Κονγκρέσο το 2008.

Οι τράπεζες στα stress tests που δεν έχουν ακόμα αποπληρώσει τα TARP είναι οι Bank of America, PNC, Citigroup Inc., Fifth Third Bancorp, GMAC Inc., KeyCorp, Regions Financial Corp., SunTrust Banks Inc. and Wells Fargo & Co.