• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
20:37 - 15 Ιουλ 2010

Penthouse: Πρόταση εξαγοράς του Playboy έναντι 210 εκατ. δολαρίων

Το'πε και το' κανε! Πρόταση ύψους 210 εκατ. δολαρίων υπέβαλε η θυγατρική της Penthouse, FriendFinder Networks, για την εξαγορά της Playboy Enterprises. Σημειώνεται ότι η προσφορά είναι ανώτερη από την αντίστοιχη του ιδρυτή της, Χιού Χέφνερ, ύψους 123 εκατ. ευρώ.

Παρόλα αυτά, ο Χ. Χέφνερ είχε ανακοινώσει πως δεν ενδιαφέρεται για μία πιθανή πώληση του μεριδίου του ή για συγχώνευση της εταιρείας, ενώ υπογράμμισε πως δε θα προβεί σε σχετικές συζητήσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο «αιώνιος Playboy» δημοσιοποίησε, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου, την πρόθεσή του να εξαγοράσει το σύνολο των μετοχών του ομίλου, έναντι 5,50 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά, ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε πως επιθυμεί να αποσύρει την εταιρεία από τη χρηματιστηριακή αγορά. Σημειώνεται ότι ο Χέφνερ κατέχει το 69,5% των κοινών μετοχών τάξης Α και το 27,7% των μετοχών τάξης Β.

Εν τω μεταξύ, «άλμα» 42% κατέγραψε η μετοχή της Playboy τη Δευτέρα, «αγγίζοντας» τα 5,60 δολάρια, από τα 3,94 δολάρια την Παρασκευή, με την προσφορά να έχει ανεβάσει την αξία της εταιρείας στα 185 εκατ. δολάρια.

Πάντως, οι προσφορές έρχονται την πιο κατάλληλη περίοδο για τη Playboy, καθώς τα μειωμένα έσοδα της εταιρείας από τη διαφήμιση έχουν αναγκάσει τη διοίκηση να προχωρήσει σε μείωση του εργατικού της δυναμικού ώστε να εξοικονομήσει 3 εκατ. δολάρια ετησίως.