• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
20:27 - 05 Ιαν 2011

Προειδοποιεί για την πιστοληπτική ικανότητα των ΗΠΑ η Pimco

Καμπανάκι κινδύνου για ακόμη μία φορά χτυπά στους επενδυτές η Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων ανά τον κόσμο, καθώς οι άσκοπες δαπάνες στις ΗΠΑ, είναι πιθανό να αυξήσουν το ενδεχόμενο πληθωρισμού, να προωθήσουν την περαιτέρω αποδυνάμωση του δολαρίου και να «παρασύρουν» την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Αμερικής από ΑΑΑ προς τα κάτω.

Ο Bill Gross, επικεφαλής οικονομολόγος της Pimco, επισημαίνει για ακόμη μία φορά ότι η αγορά ομολόγων σε αναδυόμενες αγορές, με υψηλότερα επιτόκια δανεισμού, μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση, καθώς και προστασία από την υποτίμηση του δολαρίου, τη στιγμή που οι πολιτικοί των ΗΠΑ «διογκώνουν» το έλλειμμα σε βάρος της οικονομικής ανάπτυξης.

«Το θέμα είναι ότι πολιτικοί και πολίτες δεν εκτιμούν σωστά το κόστος μιας αέναης αύξησης του ελλείμματος, ύψους ενός τρισεκατομμυρίου ανά έτος», σχολιάζει δηκτικώς ο Gross, και προσθέτει ότι «όσο το χρηματιστήριο πάλλεται προς τα πάνω και η αύξηση των θέσεων εργασίας συνεχίζεται, υπάρχει μια μόνιμη πεποίθηση ότι όλα είναι καλά και ότι έχουν επιστρέψει στην παλιά καλή νόρμα. Δεν είναι έτσι όμως. Θα υπάρξει άφθονος πόνος στην αγορά».

Τελευταία τροποποίηση στις 05/01/2011 - 20:24