Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας γνωστοποίησε ότι άλλαξε τον τρόπο υπολογισμού του πληθωρισμού, μειώνοντας τη βαρύτητα της τιμής των τροφίμων, στο καλάθι του καταναλωτή και αυτή η αλλαγή ήταν που προσέθεσε ένα 0,024%, στην καταγραφή του Ιανουαρίου.
Οι τιμές των παραγωγών ανήλθαν στο 6,6% ετησίως, για το μήνα Ιανουάριο, από το 5,9% που είχε καταμετρηθεί για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία. Οι ειδικοί ανέμεναν αύξηση της τάξης του 6,1% για τον Ιανουάριο.
Στο 4,9% ανήλθε ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο στην Κίνα, ξεπερνώντας για τέταρτο διαδοχικό μήνα τους στόχους της κυβέρνησης και ασκώντας νέες πιέσεις στην κεντρική τράπεζα της χώρας να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια.Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 4,6%.