• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:49 - 28 Σεπ 2011

Ίσινγκ: "Η Ελλάδα δεν μπορεί να χρεοκοπήσει εντός του ευρώ"

Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει ο Ότμαρ Ίσινγκ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ και εκ των αρχιτεκτόνων του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
«Δεν υπάρχει άλλη λύση» αναφέρει ο Ίσινγκ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern. Με το χρέος της Ελλάδας να αναμένεται να φτάσει στο 160% του ΑΕΠ την επόμενη χρονιά, η χώρα χρειάζεται να αθετήσει τουλάχιστον το 50% των υποχρεώσεών της και «αυτό δεν μπορεί να γίνει εντός της νομισματικής ένωσης», υποστηρίζει.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ έχει χαρακτηρίσει «παράλογη» την ιδέα της αποχώρησης κάποιου κράτους - μέλους από την ευρωζώνη και επιμένει ότι η Ελλάδα μπορεί να λύσει τα προβλήματά της μέσω των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ίσιγνκ, είναι «πολύ αργά» πλέον για κάτι τέτοιο. Η Ελλάδα «δεν θα καταφέρει να σταθεί και πάλι στα πόδια της χωρίς μια δραστική αναδιάρθρωση χρέους» τονίζει, σημειώνοντας πως αυτό δεν μπορεί να γίνει όσο η χώρα βρίσκεται στη ζώνη του ευρώ.