• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
08:43 - 03 Νοε 2011

Κινέζος πρόεδρος: "Είναι θέμα της Ευρώπης να διευθετήσει το χρέος της"

Ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο τόνισε στο γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί πως είναι "μόνο θέμα της Ευρώπης να διευθετήσει το χρέος της", υπογραμμίζοντας πως είναι πεπεισμένος για την ικανότητα των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν την κρίση.
"Είναι θέμα της Ευρώπης να επιλύσει το πρόβλημα του ευρωπαϊκού χρέους", δήλωσε ο Χου στη διάρκεια γεύματος εργασίας στις Κάννες, μια ημέρα πριν την έναρξη της συνόδου της G20.

"Πιστεύουμε πως η Ευρώπη διαθέτει τη σοφία και την ικανότητα να επιλύσει το πρόβλημα του χρέους", πρόσθεσε ο κινέζος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Ο ίδιος είπε ακόμα πως η G20 πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα για την ανάγκη διατήρησης της ανάπτυξης και της σταθερότητας για την διεθνή κοινότητα.

Επίσης εξέφρασε την ελπίδα η συμφωνία των Βρυξελλών (του Οκτωβρίου) για την αντιμετώπιση της κρίσης να επιτρέψει στην Ευρώπη να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να διασφαλίσει την ανάπτυξή της.
Τελευταία τροποποίηση στις 03/11/2011 - 11:53