• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
19:37 - 02 Φεβ 2012

Fed: Απόλυτη προτεραιότητα η εξυγίανση των δημοσιονομικών των ΗΠΑ

Η εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών του αμερικανικού δημοσίου πρέπει να καταστεί "απόλυτη προτεραιότητα", τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (FED) των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπεν Μπερνάνκι. καταθέτοντας ενώπιον της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο κ.Μπερνάνκι μιλώντας στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων είπε ακόμη ότι βλέπει ενδείξεις πως το κλίμα αβεβαιότητας στην διεθνή οικονομία και ειδικά η κρίση χρέους στην ΕΕ πλήττει τις επενδύσεις και την γενικότερη οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ. Είναι πολύ νωρίς για να κριθεί εάν οι ΗΠΑ θα βγουν αλώβητες από τη συνεχιζόμενη κρίση, υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

"Ερχόμαστε συχνά σε επαφή με τις ευρωπαϊκές αρχές και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στενά και να λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο για να προστατεύσουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία των ΗΠΑ" τόνισε΄.

Ο Μπερνάνκι εκτίμησε επίσης ότι πρέπει να καταβληθεί φροντίδα ώστε να μην υποσκάψουν την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας οι προσπάθειες που καταβάλλονται να καταστούν "μακροπρόθεσμα βιώσιμα τα δημοσιονομικά μεγέθη του αμερικανικού προϋπολογισμού". "Μπορούμε να τιθασεύσουμε το δημόσιο έλλειμμα κάνοντας αναπτυξιακή πολιτική", εκτίμησε.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας (Fed) διατηρεί έναν τόνο ανησυχίας για τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ, πράγμα που εναρμονίζεται με την απόφαση της περασμένης εβδομάδας σύμφωνα με την οποία όλα δείχνουν, ότι τα επιτόκια δανεισμού θα παραμείνουν κοντά στο επίπεδο του 0% τουλάχιστον έως τα τέλη του 2014.