• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Στο Podemos με στήριξη από το PSOE η Μαδρίτη
21:54 - 27 Μάι 2015

Στο Podemos με στήριξη από το PSOE η Μαδρίτη

Στα χέρια της αριστεράς, περνά τελικά ο δήμος της Μαδρίτης, μετά την απόφαση των σοσιαλδημοκρατών του PSOE , να στηρίξουν την υποψηφιότητα της Μανουέλα Καρμένα του Ahora Madrid (Podemos και άλλα κινήματα).

Με την απόφασή τους αυτή οι σοσιαλδημοκράτες, βάζουν τέλος στην κυριαρχία του Λαϊκού Κόμματος στην πρωτεύουσα, η οποία ξεκίνησε το 1991.

Η Μανουέλα Καρμένα ήρθε δεύτερη στον Δήμο στις εκλογές της περασμένης Κυριακής με μικρή διαφορά ψήφων από την Εσπεράνθα Αγκίρε του Λαϊκού Κόμματος.

Η Αγκίρε αν και κέρδισε την πρώτη θέση, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαραίτητη αυτοδυναμία σε έδρες.

Η ίδια είχε προτείνει στον υποψήφιο του PSOE (που ήρθε τρίτος) να τον στηρίξει για να γίνει εκείνος δήμαρχος ή να στηρίξουν από κοινού την υποψήφια των Ciudadanos, που ήρθε τέταρτη, με στόχο να μην πάρει τη θέση η Καρμένα και ουσιαστικά οι Podemos.

Ωστόσο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο δίνει μάχη για να καλύψει τη διαφορά από τον Ραχόι και να κερδίσει τις γενικές εκλογές -περί τα τέλη του έτους- δεν θα στήριζε ποτέ την Αγκίρε, προτιμώντας τη συνεργασία με την Καρμένα .

Με τις ψήφους του PSOE η Καρμένα θα έχει 29 έδρες, ενώ ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της και η υποψήφια των Ciudadanos.

Τελευταία τροποποίηση στις 27/05/2015 - 22:07