• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Πούτιν: Με διαφάνεια η πώληση μετοχών κρατικών εταιρειών
17:22 - 01 Φεβ 2016

Πούτιν: Με διαφάνεια η πώληση μετοχών κρατικών εταιρειών

Με όσο το δυνατόν περισσότερη διαφάνεια θα γίνει η πώληση μετοχών εταιρειών στρατηγικής σημασίας για το ρωσικό κράτος, το οποίο θα διατηρήσει τον έλεγχο τους, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μάλιστα, ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι οι μετοχές αυτές δεν θα παραχωρηθούν σε χαριστικές τιμές.

Μιλώντας σε μια συνάντηση με τους επικεφαλής ορισμένων από τις μεγαλύτερες κρατικές εταιρίες της χώρας, ο πρόεδρος Πούτιν είπε επίσης ότι όσοι αγοράσουν μετοχές δημόσιων εταιρειών θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν δικά τους χρήματα και όχι να δανειστούν από τις κρατικές τράπεζες.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι νέοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν την έδρα των επιχειρήσεών τους στη Ρωσία.

«Οι νέοι ιδιοκτήτες των ιδιωτικοποιημένων περιουσιακών στοιχείων θα πρέπει να είναι υπό ρωσική δικαιοδοσία. Τα ημινόμιμα σχήματα, η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων σε εξωχώριους ιδιοκτήτες είναι απαράδεκτη», σημείωσε.

Την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Όλεγκ Φομίτσεβ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης το οποίο περιλαμβάνει «σημαντικές ιδιωτικοποιήσεις». Ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιγκόρ Σουβάλοφ δήλωσε νωρίτερα ότι οι ρωσικές αρχές εξετάζουν την εφαρμογή ενός φιλόδοξου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων εντός του 2016.

Τελευταία τροποποίηση στις 01/02/2016 - 17:33