• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Bloomberg: Χάνεται η εμπιστοσύνη στις κεντρικές τράπεζες
17:44 - 13 Σεπ 2016

Bloomberg: Χάνεται η εμπιστοσύνη στις κεντρικές τράπεζες

Την εκτίμηση ότι υπάρχει απώλεια εμπιστοσύνης στην δυνατότητα των κεντρικών τραπεζών να αναγεννήσουν τον πληθωρισμό μακροπρόθεσμα, εξέφρασε δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard, Keneth Rogof, ο οποίος έχει διατελέσει και επικεφαλής οικονομολόγος την περίοδο από το 2001 και 2003.  

Ειδικότερα, ο κ. Rogof δήλωσε στο Bloomberg ότι «οι αγορές χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην δυνατότητα των κεντρικών τραπεζών να τονώσουν τον πληθωρισμό, ενώ υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να επιτύχουν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης».

«Ούτε η ΕΚΤ ούτε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) κατάφεραν να οδηγήσουν υψηλότερα τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό. Η κυβέρνηση είναι αυτή στην οποία ανήκει η κεντρική τράπεζα. Αν μια κεντρική τράπεζα αγοράζει κρατικό χρέος, είναι σαν η κυβέρνηση να εκδίδει βραχυπρόθεσμο χρέος» ανέφερε ο καθηγητής.