• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Μέι για εκλογές: Είχα τα κότσια να το κάνω
15:12 - 03 Ιουν 2017

Μέι για εκλογές: Είχα τα κότσια να το κάνω

«Είχα τα κότσια να το κάνω». Αυτή ήταν η κατά τα άλλα ασυνήθιστη για πρωθυπουργό φράση που χρησιμοποίησε η Τερέζα Μέι χθες προκειμένου να υπερασπιστεί την απόφασή της να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου, παρά τη μείωση στα ποσοστά του κόμματός της καθώς πλησιάζει η ημέρα της ψηφοφορίας.

Λιγότερο από μία εβδομάδα πριν τις εκλογές, η Βρετανίδα πρωθυπουργός συμμετείχε χθες το βράδυ σε εκπομπή του BBC μαζί με τον επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, στη διάρκεια της οποίας δέχθηκαν ερωτήσεις από τους τηλεθεατές και έναν δημοσιογράφο.

Στη χθεσινή εκπομπή η Μέι αναγκάστηκε να εξηγήσει τις επαναλαμβανόμενες μεταστροφές που έχει κάνει σε πολλά θέματα, ξεκινώντας από την απόφασή της να κηρύξει πρόωρες εκλογές, ενώ λίγο καιρό νωρίτερα είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα το κάνει.

«Θα έπρεπε να έχω μείνει στη θέση μου μερικά χρόνια ακόμη και να μην προκηρύξω εκλογές. Είχα τα κότσια να το κάνω», δήλωσε η επικεφαλής των Συντηρητικών, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν μετάνιωσε για την απόφασή της, παρά το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα της θα κερδίσει τις εκλογές, είναι λιγότερο ευνοϊκές σε σχέση με λίγες εβδομάδες νωρίτερα.

«Η μοναδική δημοσκόπηση που μετρά είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εκλογών», τόνισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 03/06/2017 - 15:04