• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σύγκλιση Ρωσίας-Ουκρανίας σε βασικά ζητήματα «βλέπει» ο Τσαβούσογλου
11:36 - 20 Μαρ 2022

Σύγκλιση Ρωσίας-Ουκρανίας σε βασικά ζητήματα «βλέπει» ο Τσαβούσογλου

Για σύγκλιση Μόσχας και Κιέβου στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, ακόμα και σε κρίσιμα ζητήματα, έκανε λόγο στην εφημερίδα Hurriyet ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

«Υπάρχει σύγκλιση στις θέσεις των δύο πλευρών σε σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα. Συγκεκριμένα, βλέπουμε ότι σχεδόν συμφωνούν στα τέσσερα πρώτα σημεία. Κάποια θέματα πρέπει να λυθούν σε επίπεδο ηγετών» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως ελπίζει σε κατάπαυση του πυρός αν οι δύο πλευρές δεν κάνουν ένα «βήμα» πίσω από την πρόοδο που μέχρι τώρα σημείωσαν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Εάν τα μέρη δεν υποχωρήσουν από τις τρέχουσες θέσεις τους, μπορούμε να πούμε ότι είμαστε αισιόδοξοι για κατάπαυση του πυρός. Υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι μεταξύ των ηγετών. Αυτό είναι πλέον γνωστό» τόνισε ο Τσαβούσογλου.

Για το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν και Ζελένσκι, ο Τσαβούσογλου είπε: «Αν επιτευχθεί ειρήνη, αν υπάρξει συμφωνία, σίγουρα θα συναντηθούν. Δεν αποκλείουν αυτό το ενδεχόμενο, δεν έχουν αρνητική στάση».

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις Τσαβούσογλου προσώρας δεν έχουν επιβεβαιωθεί από Ουκρανούς ή Ρώσους αξιωματούχους.

Τελευταία τροποποίηση στις 20/03/2022 - 11:47