• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:51 - 27 Δεκ 2007

Στα 97 δολάρια έστειλαν η δολοφονία Μπούτο και τα μειωμένα αποθέματα το αργό

Ενισχυμένο για τρίτη κατά σειρά συνεδρία έκλεισε το αργό στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Νέας Υόρκης, μετά την κατακόρυφη πτώση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων, καθώς και λόγω της δολοφονίας της Μπεναζίρ Μπούτο.

Το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου για το αργό έκλεισε κατά 0,65 δολάρια ενισχυμένο στα 96,62 δολάρια ανά βαρέλι καταγράφοντας κέρδη 0,70%.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου της Μπεναζίρ Μπούτο η «ευαίσθητη» στις επιθέσεις αυτοκτονίας αγορά του πετρελαίου, αντέδρασε στέλνοντας τις τιμές ψηλότερα, ενώ στο ράλι συντέλεσαν και τα μειωμένα αποθέματα της εβδομάδας, τα οποία υποχώρησαν περισσότερο από όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

Αναλυτές δηλώνουν την έκπληξή τους που οι τιμές δεν πήγαν ακόμη ψηλότερα, καθώς το Πακιστάν συνορεύει με το Ιράν, τον δεύτερο μεγαλύτερο προμηθευτή πετρελαίου του κόσμου, και η αποσταθεροποίηση της περιοχής θα μπορούσε να έχει δραματικές συνέπειες.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ που είδε πριν λίγο το φως της δημοσιότητας, τα αποθέματα για το αργό υποχώρησαν κατά 3,3 εκατ. βαρέλια στα 293,6 εκατ. βαρέλια. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση μόλις 1,2 εκατ. βαρέλια.

Επίσης, τα αποθέματα βενζίνης ενισχύθηκαν κατά 700.000 βαρέλια, ενώ η τιμή της βενζίνης ενισχύεται κατά 2,18 δολάρια στα 2,4744 δολάρια ανά γαλόνι.