Όπως δήλωσε η Σούζαν Κόλινς «Η Fed «είναι απολύτως προετοιμασμένη» προκειμένου να αναπτύξει τη δύναμη πυρός της και να σταθεροποιήσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές σε περίπτωση που επικρατήσει αναταραχή. Οι αγορές συνεχίζουν να λειτουργούν καλά» τόνισε και πρόσθεσε: «δεν βλέπουμε συνολικά ανησυχίες για τη ρευστότητα». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η κεντρική τράπεζα «διαθέτει εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς ή τη ρευστότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί».
Η επικεφαλής της Fed Βοστώνης σε συνέντευξη της στους Financial Times ανέφερε ότι «Εχουμε αναπτύξει, αρκετά γρήγορα, διάφορα εργαλεία» αναφερόμενη σε προηγούμενες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση χαοτικών συνθηκών στις αγορές. «Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να το κάνουμε εφόσον χρειαστεί».
Οι δηλώσεις της Κόλινς γίνονται λίγο πριν εκπνεύσει μια εβδομάδα έντονων αναταράξεων στις αμερικανικές αγορές, αφότου ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο πυροδοτώντας φόβους ύφεσης.







