• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
13:47 - 28 Ιαν 2008

Διευρύνονται οι απώλειες στην Ευρώπη, σε αρνητικό έδαφος αναμένεται η Wall

Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές εν μέσω της ανησυχίας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και τις απώλειες των τραπεζικών και ασφαλιστικών ομίλων λόγω subprimes, ενώ την ίδια ώρα το κλίμα απαισιοδοξίας επεκτείνεται και στη Wall, λόγω της φημολογίας ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέα μείωση των επιτοκίων.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 2,29% στις 5.734,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 2,34% στις 4.763,99 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες κατά 1,85% στις 6.690,59 μονάδες.

Η Aegon, η BNP Paribas και η Barclays ηγούνται των απωλειών, ενώ τράπεζες και ασφαλιστικές έχουν υποχωρήσει κατά 20% στον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 από την 1 Ιουνίου, καθώς οι εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου έχουν ανακοινώσει 133 δισ. δολάρια απώλειες εξ αιτίας της πιστωτικής κρίσης.

Ισχυρές απώλειες καταγράφει και η Societe Generale στο Παρίσι καθώς η Citigroup διατύπωσε σύσταση πώλησης για την τράπεζα μετά και την αποκάλυψη για την απάτη που διαπράχθηκε εις βάρος της.

Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι αυτό που τους ανησυχεί είναι το «φάντασμα» της ύφεσης, και σημειώνουν ότι μερικές εβδομάδες πριν κανείς δε μπορούσε να δηλώσει ξεκάθαρα αν η αμερικανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με επιβράδυνση μόνο ή με ύφεση.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς αναμένεται να κάνουν «κακή αρχή», καθώς οι επενδυτές βρίσκονται στην αναμονή της επόμενης απόφασης της Fed για το μέλλον του επιτοκίου δανεισμού του δολαρίου.