• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Κοντά σε μια νέα παρέμβαση στην αγορά πετρελαίου ο ΟΠΕΚ
13:55 - 18 Ιουν 2018

Κοντά σε μια νέα παρέμβαση στην αγορά πετρελαίου ο ΟΠΕΚ

Κοντά σε έναν συμβιβασμό αύξηση της προσφοράς πετρελαίου κατά 300.000 έως 600.000 βαρέλια ημερησίως για τους επόμενους μήνες βρίσκονται τα μέλη του ΟΠΕΚ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg, εκφράζεται μια γενικότερη αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη Σύνοδο της Βιέννης, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε χθες πως αντιτίθεται σε μια αύξηση των ορίων

Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ο συμβιβασμός δεν θα είναι τόσο φιλόδοξος όσο θα ήθελε η αγορά. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει προτείνει πιο δυναμική παρέμβαση στην αγορά, με αύξηση της προσφοράς κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Πάντως ΟΠΕΚ και Ρωσία απορρίπτουν τις κατηγορίες Τραμπ ότι ευθύνονται για τις ανατιμήσεις των τελευταίων μηνών, επισημαίνοντας ότι ήταν η δική του πολιτική και ειδικότερα η απόφασή του να επιβάλλει κυρώσεις στο Ιράν και τη Βενεζουέλα, που πυροδότησε το ράλι.