• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
21:50 - 30 Νοε 2006

Σε νέα χαμηλά το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν

Τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες έναντι του ευρώ και του γεν από τον περασμένο Απρίλιο καταγράφει το δολάριο, καθώς οι ενδείξεις επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας ενισχύουν τη φημολογία ότι η Fed θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

Το αμερικανικό νόμισμα βυθίστηκε σε χαμηλό 20 μηνώνέναντι του ευρώ και πλησίασε χαμηλό τριών μηνών έναντι του γεν μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που δείχνουν ότι αυξήθηκαν οι αιτήσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, ενώ μειώθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στο Σικάγο για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2003.

Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώθηκε στα 1,325 δολάρια από 1,3155, που έκλεισε χθες στην αγορά της Νέας Υόρκης, σημειώνοντας πτώση 3,8% αυτό το μήνα. Νωρίτερα, είχε φθάσει στα 1,3274 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2005.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε έναντι του γεν στα 115,795 γεν από 116,40 χθες, καταγράφοντας απώλειες 1,2% το Νοέμβριο.

Παράλληλα, στο υψηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 1992 βρέθηκε η στερλίνα έναντι του δολαρίου, όταν ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζωρτζ Σόρος και άλλοι κερδοσκόποι οδήγησαν το βρετανικό νόμισμα έξω από τον ευρωπαϊκό συναλλαγματικό μηχανισμό (European Exchange Rate Mechanism).

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται για δέκατη συνεχή μέρα, στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί των τελευταίων τεσσάρων ετών, καθώς εικάζεται πως η Τράπεζα της Αγγλίας θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκιά τη.