• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Σμυρνάκης:Ο καθένας να μπορεί να κάνει το εμβόλιό του άμεσα
09:08 - 27 Μάι 2021

Σμυρνάκης:Ο καθένας να μπορεί να κάνει το εμβόλιό του άμεσα

Ο Εμμανουήλ Σμυρνάκης, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, μίλησε σήμερα (27/5) στον ΑΝΤ1 για τον εμβολιασμό και τα περιστατικά θρομβώσεων μετά το AstraZeneca.

«Γνωρίζουμε ότι, δεν έχουμε εμβόλια για να μπορεί να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός, επίσης η μορφολογική ιδιαιτερότητα της χώρας μας δεν επιτρέπει εύκολη μεταφορά και αποθήκευση των εμβολίων», ανέφερε διευκρινίζοντας ότι, «κάθε χώρα παίρνει αποφάσεις με τα δικά της στοιχειά, λαμβάνοντας υπόψη τον ΕΜΑ».

Σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής να συνεχιστεί ο εμβολιασμός χωρίς να αποκλειστούν οι νεότερες γυναίκες από το AstraZeneca, υπογράμμισε ότι, «τα στοιχεία λένε για τα πέντε περιστατικά αλλά και για τις γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους. Βάσει αυτών των στοιχείων υπερτερούν».

Ερωτηθείς γιατί δεν αποκλείονται από το AstraZeneca οι γυναίκες, απάντησε ότι «Μία τέτοια επιλογή θα απέκλειε μερίδα κόσμου», υπενθύμισε την απόφαση της Επιτροπής που λέει ότι, «όλα τα εμβόλια είναι διαθέσιμα από τα 30 και πάνω».

Αναφορικά με το «πέναλτι» των 16 ημερών για όσους ακύρωσαν το πρώτο ραντεβού τους, περιμένοντας να ανοίξει η πλατφόρμα για να επιλέξουν άλλο, τόνισε ότι, «πρέπει καθένας να μπορεί να κάνει άμεσα το εμβόλιό του».

Καταλήγοντας, ο κ. Σμυρνάκης υπογράμμισε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει. «Βλέπουμε τεράστιο εφησυχασμό γιατί μάλλον δεν διαβάζουν καλά το επίπεδο εμβολιασμού. Μόνο το 40% του πληθυσμού έχει κάνει την 1η δόση και το 15-20% και τις δύο».

Τελευταία τροποποίηση στις 27/05/2021 - 09:19