Ο πιλότος είναι σώος και στο σημείο έσπευσε Super Puma και τον περισυνέλεξε.
Οι πρώτες αναφορές αναφέρουν πως ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του.
Θα μεταφερθεί βεβαίως στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας ώστε να υποβληθεί σε εξετάσεις και να δεχθεί την απαιτούμενη περιποίηση.
Το F-16 είχε απογειωθεί από τη Λάρισα και βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη. Το μαχητικό κατέπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες.
«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ, κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130».







