Πιο αναλυτικά, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Σοφοκλής Λογοθέτης, μετά τη μελέτη της δικογραφίας, έκρινε πως η αποφυλάκιση του Αλ. Γιωτόπουλου δεν ήταν νομικά ορθή, καθώς – σύμφωνα με τον ίδιο – δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος έκτισης της ποινής που προβλέπει ο νόμος για την υφ’ όρον απόλυση πολυϊσοβιτών.
Παράλληλα, εκτιμά ότι δεν συντρέχουν ούτε οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την αποφυλάκιση, καθώς τα δεδομένα της υπόθεσης δεν καταδεικνύουν επαρκείς λόγους που να δικαιολογούν τη χορήγηση της υφ’ όρον απόλυσης.
{https://exchange.glomex.com/video/v-dirpn65iuzm9?integrationId=eexbs1jkg0kofln}
Η υπόθεση οδηγείται πλέον στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κρίνει την αίτηση αναίρεσης. Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτή η εισαγγελική εισήγηση, το βούλευμα για την αποφυλάκιση θα αναιρεθεί και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος θα οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή.
Η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου εκτιμάται ότι θα οριστεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου.



