• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
20:20 - 10 Νοε 2006

Παραμένουμε οι ουραγοί της Ε.Ε. στη χρήση του διαδικτύου

Τελευταίοι και καταϊδρωμένοι ερχόμαστε για άλλη μια φορά στη χρήση του διαδικτύου στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το πρώτο τρίμηνο του 2006 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, καθώς μόνο ένα στα τέσσερα ελληνικά νοικοκυριά έχει πρόσβαση στο διαδίκυο και μόλις το 4% των ελληνικών νοικοκυριών στο ευρυζωνικό διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα, μόνο το 23% των ελληνικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο διαδίκυο, τη στιγμή που τα μισά νοικοκυριά στην Ε.Ε. έχουν πρόσβαση (52%), με τα υψηλότερα ποσοστά να σημειώνονται στην Ολλανδία (80%), στη Δανία (79%) και στην Σουηδία (77%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά, μετά την Ελλάδα (23%), σημειώνονται στη Σλοβακία (27%), στην Ουγγαρία (32%), στη Λιθουανία και στην Πορτογαλία (35%).

Σε ό,τι αφορά το ευρυζωνικό διαδίκτυο, σύνδεση έχει το 32% των νοικοκυριών στην Ευρώπη, έναντι 4% στην Ελλάδα. Τα υψηλότερα ποσοστά σημειώνονται στην Ολλανδία (66%), στη Δανία (63%), στη Φιλανδία (53%) και στη Σουηδία (51%), ενώ τα χαμηλότερα – μετά την Ελλάδα - στη Σλοβακία (11%), την Κύπρο (12%) και την Ιρλανδία (13%).

Όσον αφορά την πρόσβαση νέων (ηλικίας 16-24 ετών) στο διαδίκτυο, στην Ευρώπη, το 73% χρησιμοποιεί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα το Ιντερνετ, ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό περιορίζεται στο 47%.

Τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης του διαδικτύου στις νεαρές ηλικίες εμφανίζονται στην Ολλανδία (96%), στη Φινλανδία , τη Σουηδία και τη Δανία (94%) και στην Εσθονία (90%).

Στον αντίποδα, λιγότερο συχνά, μετά τους Έλληνες, χρησιμοποιούν το ίντερνετ οι νέοι στην Κύπρο και την Ιταλία (55%), στην Ιρλανδία (59%) και στην Πορτογαλία (68%).