• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
10:36 - 17 Αυγ 2007

Τι λένε οι αναλυτές για την «είσοδο» της MIG στον ΟΤΕ

Ξάφνιασε την αγορά η χθεσινή ανακοίνωση της Marfin Investment Group, σύμφωνα με την οποία απέκτησε το 5,3% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΤΕ. Θετικά είναι τα πρώτα σχόλια των αναλυτών, οι οποίοι τώρα αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του ομίλου.

Θετικά είναι τα νέα για την MIG αναφέρει η Euroxx καθώς οι αναλυτές πιστεύουν πως ο ΟΤΕ αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική περίπτωση (leader στη σταθερή και κινητή τηλεφωνία) με υγιείς προοπτικές ανάπτυξης και ισχυρά περιουσιακά στοιχεία.

Η Proton σημειώνει πως η MIG γίνεται τώρα ο μόνος βασικός μέτοχος μετά το κράτος με ποσοστό άνω του 5%.

Σύμφωνα με τη Eurocorp η Marfin μπορεί τώρα να ζητήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο και να έχει λόγο στην κατάστρωση των επιχειρηματικών σχεδίων. Ωστόσο, σημειώνει πως αυτή η πιθανότητα φαντάζει περισσότερο από απίθανη για την ΑΧΕ και τονίζει πως το ενδιαφέρον τώρα εστιάζεται στην επόμενη κίνηση της MIG.