• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
17:38 - 27 Αυγ 2010

Στα 107,6 εκατ. ευρώ οι ζημιές της Vivartia στο α' εξάμηνο

Διεύρυνση ζημιών εμφάνισε η Vivartia στο α΄εξάμηνο, μετά από ζημιά, συνολικού ύψους € 45,8 εκατ. από διακοπτόμενες δραστηριότητες. Ειδικότερα, οι ζημιές μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα € 107,6 εκατ., έναντι ζημιών ύψους 1,7 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2009 (στα οποία περιλαμβάνονταν και κέρδη από διακοπείσες δραστηριότητες ύψους € 18,0 εκατ.).

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε ζημιές € 61,1 εκατ. από ζημιές € 12,9 την αντίστοιχη περσινή περίοδο έχοντας επιβαρυνθεί από τον καταλογισμό έκτακτης εισφοράς φόρου εισοδήματος και την απομείωση τμήματος της σχηματισμένης σε προηγούμενες περιόδους αναβαλλόμενης φορολογικής απαίτησης.

Το πρώτο εξάμηνο του 2010 οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου Vivartia από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε € 410,0 εκατ. έναντι € 435,8 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, μειωμένες κατά 5,9%.

 

Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων, αποσβέσεων και έκτακτων αποτελεσμάτων του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε € 19,4 εκατ., έναντι € 30,9 εκατ. κατά την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης 2009, μειωμένα κατά 37,2%.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθαν σε ζημιές € 44,1 εκατ. από ζημιές € 11,4 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κυρίως εξαιτίας της επίδρασης της οικονομικής κρίσης επί των λειτουργικών αποτελεσμάτων, καθώς και της έκτακτης δαπάνης ύψους € 17,5 εκατ. σχετιζόμενης με τα πρόστιμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού με την οποία εξαντλείται η υποχρέωση της Εταιρείας.

Σχολιάζοντας τις οικονομικές καταστάσεις του εξαμήνου 2010, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia, κ. Δ. Μαλαματίνας επισήμανε ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου Vivartia, εξαιρούμενων των μη επαναλαμβανόμενων εξόδων, είναι επηρεασμένα από την οικονομική κρίση και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει στις αγορές. Παρόλα αυτά ο Όμιλος Vivartia κατόρθωσε να διατηρήσει την ηγετική θέση που κατέχει διατηρώντας, ή αυξάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μερίδια αγοράς που κατέχει στους κύριους τομείς της δραστηριότητάς του.

Τέλος, τόνισε ότι με την ολοκλήρωση της απόσχισης των κλάδων δραστηριότητας, με την πώληση του κλάδου αρτοποιίας και ζαχαρωδών, τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων και την παράλληλη αναδιάρθρωση του χρέους, ο Όμιλος είναι σε ισχυρή θέση να αντιμετωπίσει πιo αποτελεσματικά τις προκλήσεις, που δημιουργεί το γενικό αρνητικό κλίμα στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Τελευταία τροποποίηση στις 27/08/2010 - 18:06