• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γιάννης Βαρδινογιάννης: Λάθος ο όρος υπερκέρδη, υπάρχουν απρόσμενα κέρδη
13:58 - 07 Ιουν 2023

Γιάννης Βαρδινογιάννης: Λάθος ο όρος υπερκέρδη, υπάρχουν απρόσμενα κέρδη

Τη διαφωνία του με τον όρο υπερκέρδη εξέφρασε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Γιάννης Βαρδινογιάννης, απαντώντας σήμερα σε ερωτήσεις μετόχων στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της εταιρείας για το θέμα της έκτακτης φορολόγησης των ενεργειακών εταιρειών που επέβαλε η κυβέρνηση.

Ο κ. Βαρδινογιάννης σημείωσε πως η υψηλή κερδοφορία δεν συνεπάγεται αισχροκέρδεια καθώς και ότι η πλειονότητα (85%) των πωλήσεων του ομίλου πραγματοποιείται από εξαγωγές και σε χώρες εκτός ΕΕ ενώ τα κέρδη μεταφέρονται στην Ελλάδα.

Τόνισε πάντως ότι δικαίως επιβλήθηκε η έκτακτη φορολογία καθώς η ίδια η εταιρεία του είχε προτείνει στην κυβέρνηση την επιστροφή μέρους της κερδοφορίας.

Νωρίτερα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Mοtor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, κατά την τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση τόνισε ότι «με ορίζοντα το 2030 προχωράμε στο μεγαλύτερο επενδυτικό πλάνο ενεργειακής μετάβασης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που αποτυπώνει τις στρατηγικές μας προτεραιότητες. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην επίτευξη μιας ασφαλούς ενεργειακής τροφοδοσίας, την επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης, καθώς και βιώσιμες αποδόσεις για τους μετόχους».