Ο κ. Παππάς ανέφερε ακόμα πως η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί τη γεωγραφική της θέση, καθώς βρίσκεται ανάμεσα από τις αναπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης και τις αναδυόμενες οικονομίες της Βόρειας Αφρικής. «Μπορεί η χώρα μας να παίξει ένα πολύ κρίσιμο ρόλο. Να γίνει ένα κόμβος μεταφορών, τηλεπικοινωνιών, και εμπορίου. Αλλά για να το κάνει, όμως, αυτό, χρειάζεται και αξιόπιστα δίκτυα και έναν δυναμικό κλάδο τηλεπικοινωνιών», δήλωσε σχετικά ο Υπουργός.
Ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, ανέφερε από την πλευρά του, ότι ο τομέας της τεχνολογίας είναι πολύ σημαντικός και παράγει προϊόντα με υψηλή προστιθέμενη αξία στην οικονομία της χώρας. Πρόσθεσε, επίσης, πως με την ένωση των δυνάμεων του κλάδου της τεχνολογίας και την συνδρομή της πολιτείας, η Ελλάδα μπορεί πλέον να πείσει το διεθνές κοινό ότι μέσω της αξιοποίησης του ειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, της υφιστάμενης τεχνογνωσίας και των ερευνητικών ικανοτήτων, των ισχυρών υποδομών και των εξαιρετικών συνθηκών διαβίωσης και απασχόλησης είναι επενδυτικός προορισμός που προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για επενδύσεις σε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας με παγκόσμια εμβέλεια.
Τέλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), κ. Κωνσταντίνος Χανιώτης, τόνισε ότι η ελληνική αποστολή θα συμμετέχει φέτος με περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά εταιρείες, καθώς ο αριθμός τους αναμένεται να ξεπεράσει τις 35, αναδεικνύοντας ειδικές θεματικές περιοχές όπως η Ναυτιλία, ο Τουρισμός και τα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια και επισήμανε τις δυνατότητες δικτύωσης και επενδύσεων που ανοίγονται για νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας με τη συμμετοχή στη ειδική εκδήλωση «4YFN» (Four Years From Now).
Τέλος, ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Ένωσης Εταιριών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) αναφέρθηκε στη σημασία της ψηφιοποίησης της οικονομίας στην Ελλάδα και τις επενδύσεις που γίνονται από τους παρόχους κινητών επικοινωνιών σε δίκτυα και υποδομές, Επίσης, ο κος Στεφανόπουλος μίλησε για τα start ups που διακρίθηκαν στη θερμοκοιτίδα INVENT ΙCT, την οποία χρηματοδοτεί η ΕΕΚΤ και συμμετέχουν φέτος στην Ελληνική αποστολή, δίνοντας ένα επιπλέον μήνυμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα για μία Ελλάδα -προορισμό επενδυτικών έργων.
Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν οι εκπρόσωποι των χορηγών Samsung και Eurobank.
Στόχος της φετινής αποστολής αποτελεί η διεθνής δικτύωση των Ελληνικών επιχειρήσεων και η δημιουργία συνεργιών, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας και της προσέλκυσης επενδύσεων για τον κλάδο της τεχνολογίας. Οι εταιρίες που απαρτίζουν μέχρι στιγμής την ελληνική ομάδα στη Βαρκελώνη είναι οι:
MWC18 Κεντρικό περίπτερο:
APIFON, CYTECH, DIRECT SOLUTIONS, FASMETRICS, MOTIVIAN, NOVELTECH, REGATE, SBOING, SPACE HELLAS, STARTECH VENTURES, TELENAVIS,
Ναυτιλία:
CENTAUR, DANAOS MANAGEMENT CONSULTANTS, METIS CYBERSPACE TECHNOLOGY, PROPULSION ANALYTICS, SETEL HELLAS
FuTourism:
SYNCBNB, TEKMON GEOMATICS, WORKATHLON, BAGGAGEMENT, TOURISMART
Games:
Athens Games Festival, GEMCRAFT GAMES, HAPPYLAND ENTERTAINMENT, TRAPTICS,
4YFN - Startups
GEMCRAFT GAMES, HAPPYLAND ENTERTAINMENT, INACCEL, INDUSTRY DISRUPTORS-GAMES CHANGERS (ID-GC), INLIFE, INVENT ICT, NOUS4HEALTH, PURPOSEFUL, TRAPTICS