• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
«Stop» της κυβέρνησης στη δημιουργία bad bank;
14:14 - 14 Σεπ 2016

«Stop» της κυβέρνησης στη δημιουργία bad bank;

«Stop» στα σχέδια των τραπεζών για σύσταση bad bank βάζουν κυβερνητικές πηγές. Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομίας εξερχόμενος της συνάντησης με τους Θεσμούς απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε χαρακτηριστικά: "Οι ίδιες οι τράπεζες μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν με τα νέα εργαλεία. Εμείς ό, τι είχαμε να νομοθετήσουμε, το νομοθετήσαμε”.

Δήλωση που αποτυπώνει τη διάθεση της κυβέρνησης να μην διαπραγματευθεί με τους δανειστές τη σύσταση bad bank για τη διαχείριση κόκκινων δανείων που φαίνεται να ξαναβάζουν στο τραπέζι τραπεζικά στελέχη.

Αύριο Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας θα έχει νέα επαφή με τους εκπροσώπους των θεσμών με αντικείμενο τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που αφορά στην οριζόντια διαχείριση και αντιμετώπιση των οφειλών επιχειρήσεων ανεξαρτήτως μεγέθους και τζίρου, σε τράπεζες, Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14/09/2016 - 14:20