• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
11:54 - 02 Μάι 2008

Αδυνατεί η BOA να καλύψει τα χρέη της Countrywide

Νέα σύννεφα στην διατραπεζική αγορά, καθώς η Bank of America με ανακοίνωση της δηλώνει απερίφραστα αδυναμία στο να καλύψει το χρέος της Countrywide Financial το οποίο ανέρχεται σε 38 δισ. δολάρια.

Η είδηση αυτή αναζωπύρωσε τους φόβους για όσους έχουν στα χαροφυλάκια τους ομολογίες της Countrywide , οι οποίοι σύμφωνα με του αναλυτές θα πρέπει να ετοιμάζονται να γράψουν ζημιές.

Η BOA αγόρασε την Countrywide έναντι 4 δισ. δολαρίων, όταν η τελευταία βρισκόταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας λόγω της δραματικής επιδέινωσης της στεγαστικής πίστης. Οι επενδυτές εκτιμούσαν πως η BOA θα ανελάμβανε πλήρως τις υποχρεώσεις της Countrywide, ωστόσο τώρα τα πράγματα δυσκολεύουν.

Οι συζητήσεις με τους κατόχους των ομολόγων έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο, όταν έγινε η εξαγορά, η οποία υποτίθεται πως θα ολοκληρωθρί ως τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο μετά τη σημερινή εξέλιξη, οι αναλυτές εκτιμούν πως η Bank of America ενδεχομένως να θέλει να απαγκιστρωθεί, ή να επιδιώξει να κρατήσει μόνο τα υγιή στοιχεία της Countrywide και να πέράσει τα χρέη σε μία νέα εταιρεία η οποία αμέσως μετά θα κηρύξει πτώχευση.

Εν τω μεταξύ αξιωματούχοι η S&P, η οποία αμέσως μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς είχε δηλώσει ότι θα αναβάθμισει το χρέος της Countrywide στα επίπεδα της BOA, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, τώρα δηλώνουν ότι αν η συμφωνία δεν προχωρήσει, θα πρέπει να υποβαθμιστεί η Countywide πολλά επίπεδα