• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Carnival: Πιθανές οι κρουαζιέρες στην Κούβα
15:55 - 13 Ιαν 2021

Carnival: Πιθανές οι κρουαζιέρες στην Κούβα

Τα δρομολόγια στην Κούβα εξετάζει η μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας Carnival Corporation, όπως είπε ο CEO, Arnold Donald, στη διάρκεια ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, λίγο πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε ότι επανέφερε την Κούβα στην αμερικανική λίστα των «κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία». Το 2015 ο Μπαράκ Ομπάμα είχε αφαιρέσει τη χώρα από τη λίστα, στην οποία περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Συρία.

Πριν την απόφαση Ομπάμα, η Κούβα βρισκόταν στη συγκεκριμένη λίστα για 33 χρόνια. Η αφαίρεσή της ενίσχυσε τις τουριστικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και επετράπησαν και τα ταξίδια κρουαζιέρας.

Με το βλέμμα στη θητεία Μπάιντεν στον προεδρικό θώκο, ο CEO της Carnival τόνισε πως «θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι να λειτουργήσουμε», σε περίπτωση που το επιτρέψει η επερχόμενη κυβέρνηση.