• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Χωρίς ψηφοφορία το ΣΑΣ για τον νέο Κανονισμό Αρχών Λειτουργίας
18:12 - 29 Αυγ 2022

Χωρίς ψηφοφορία το ΣΑΣ για τον νέο Κανονισμό Αρχών Λειτουργίας

Δεν μπήκε τελικά σε ψηφοφορία τo περιεχόμενο του νέου Κανονισμού Αρχών Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), παρότι τρία μέλη έθεσαν σχετικό αίτημα.

Στη διάρκεια του Συμβουλίου ο πρόεδρος του και Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, τόνισε πως στα πρακτικά θα αναφερθεί ότι έγινε συζήτηση επί του κανονισμού και θα ενημερωθεί ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο ίδιος δεν δέχθηκε τον όρο «αναβολή» αλλά συμπλήρωσε ότι ο διάλογος μπορεί να συνεχισθεί. Σε κάθε περίπτωση το όλο θέμα παραπέμπεται στον κ. Πλακιωτάκη.

Πολλά μέλη του ΣΑΣ τάχθηκαν με τις απόψεις του ΣΕΕΝ κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, που ζητούσε αναβολή της συζήτησης και ουσιαστικό διάλογο, γεγονός που έπαιξε ρόλο για την μη ψηφοφορία επί του σχεδίου.

Θυμίζουμε πως ο ΣΕΕΝ ζητά αναβολή και νέο διάλογο γιατί ορισμένες από τις προτάσεις του νέου κανονισμού,
  • δημιουργούν στρέβλωση του υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού και της αρχής της ίσης μεταχείρισης που διέπει την ελληνική ακτοπλοΐα σύμφωνα με το υφιστάμενο ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο,
  • αντίκεινται στην πάγια πρακτική λειτουργίας του ΣΑΣ και στους κανόνες που έχουν ήδη συνδιαμορφωθεί, καθοριστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία την τελευταία 20ετία για τη λήψη των αποφάσεων ΣΑΣ,
  • «ρυθμίζουν» ζητήματα που δεν εμπεριέχονται στον Ν. 2932/01 όπως ισχύει, καθ’ υπέρβασιν νομοθετικής εξουσιοδότησης, και εν τέλει,
  • πλήττουν την ελεύθερη επιχειρηματικότητα, αποθαρρύνοντας τις νέες επενδύσεις που είναι απολύτως κρίσιμες να γίνουν τα επόμενα χρόνια, ώστε να διατηρηθεί η συνοχή, η εθνική και ευρωπαϊκή εδαφική συνέχεια, και η κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των νησιωτικών μας περιοχών.


Πηγή: Reporter.gr