• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
18:01 - 09 Απρ 2009

Δεν αυξάνεται το όριο των 5 ημερών για το φρέσκο γάλα

Δεν αυξάνεται το όριο και η εγγύηση των πέντε ημερών για το φρέσκο γάλα, διαβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος, διαψεύδοντας ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση από την πλευρά της κυβέρνησης. Σημείωσε δε ότι το στοίχημα για τη κυβέρνηση είναι η απορρόφηση όλης της παραγωγής του φρέσκου γάλακτος σε συνεννόηση με τους κτηνοτρόφους και τις βιομηχανίες.

Επίσης, ο υφυπουργός παρέπεμψε στις υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν και προβλέπουν την υποχρεωτική χρησιμοποίηση της αναλογίας ελληνικού νωπού και συμπυκνωμένου γάλακτος 80 προς 20 στο ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι, γεγονός που ενισχύει -όπως είπε- την αγορά του ελληνικού νωπού γάλακτος. Παράλληλα, επεσήμανε ότι με υπουργικές αποφάσεις μειώθηκε η ειδική εισφορά που κατέβαλε ο παραγωγός στο ΕΛΟΓΑΚ από 0,50% ανά κιλό αξίας όλων των ειδών του γάλακτος σε 0,25%.

Από την πλευρά του, ο κ. Μωραϊτης υποστήριξε ότι οι κτηνοτρόφοι έχουν περιέλθει σε απελπιστική κατάσταση, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε δεν στηρίζει τον παραγωγό.

Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα ανακοινωθούν μέτρα τα οποία θα λύνουν βασικά θεσμικά ζητήματα των κτηνοτρόφων. «Τα μέτρα αυτά-υποστήριξε- θα δίνουν μια σημαντική πνοή και ελάφρυνση στον κτηνοτροφικό κλάδο».