• Γ.Δ.ΓΕΝ. ΔΕΙΚΤΗΣ0,000%
  • S&P 5000,000%
  • Nasdaq0,000%
  • FTSE 1000,000%
  • Nikkei 2250,000%
  • DAX0,000%
  • CAC 400,000%
  • €/$
  • €/£
  • BTC
Γιούνκερ: Η έξοδος στις αγορές δεν βελτιώνει την κατάσταση στην Ελλάδα, πρέπει άμεσα να μειωθεί το χρέος
11:26 - 13 Απρ 2014

Γιούνκερ: Η έξοδος στις αγορές δεν βελτιώνει την κατάσταση στην Ελλάδα, πρέπει άμεσα να μειωθεί το χρέος

Θα είχε πολύ βοηθήσει τους Έλληνες εάν η χώρα είχε ακολουθήσει μία σοβαρή δημοσιονομική πολιτική κατά τα τελευταία 40 χρόνια.

Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν βελτιώνει δραματικά τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων, εκτιμά ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Στην Ελλάδα, η διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής θα διαρκέσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» συνέχισε, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης που έδωσε στην κυριακάτικη Tagesspiegel.

O ίδιος συμπλήρωσε ότι οι συνθήκες δεν μπορούν να βελτιωθούν παρά εάν «το αβυσσαλέο ελληνικό χρέος μειωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα».

Ο τέως πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και τέως επικεφαλής του Eurogroup χαρακτηρίζει λάθος τις μεγάλες περικοπές που έγιναν στο σύστημα υγείας της Ελλάδας, ενώ συμπληρώνει: «θα είχε πολύ βοηθήσει τους Έλληνες εάν η χώρα είχε ακολουθήσει μία σοβαρή δημοσιονομική πολιτική κατά τα τελευταία 40 χρόνια».

Τελευταία τροποποίηση στις 13/04/2014 - 11:52